D.I.G.

Nu har vi haft vår sista träff med Dalateatern här på skolan. Vi har läst tre pjäser både i mindre och större grupper.

Senaste gången röstade vi på vilken pjäs vi skulle läsa upp på readingen. Valet stod mellan ”Mira går genom rummen” ”Nu är du gud igen” och ”Den svagare”. Innan vi valde, skrev vi ner de tre pjäserna på varsin lapp, sedan fick vi då skriva ner två adjektiv som vi tyckte passade till varje pjäs. Vi fick lägga ner vårt val i en tunna. Efter vi gjort det fick var och en komma fram och läsa upp någon annans lapp. Det var ingen tvekan om vilken pjäs vi skulle läsa, ”Den svagare” blev populärast bland oss elever.

Men innan vi valde pjäs gjorde vi olika argumentationsövningar. Vi fick vara med i en debatt och fick då gå in i rollen som fotomodeller, föräldrar och läkare som fick tycka till om frågan ”piercing”. De som var för och de som var mot. Vi fick argumentera om vad som kunde vara bra och vad som kunde vara dåligt med piercing. Det blev en livlig diskussion!

Vi gjorde även en frågesport om de tre olika texterna. Vi delades in i olika lag tre och tre (ibland fyra). Alla hade inte varit med varje gång men lagen var bra uppdelade så att alla kunde bidra med något! De två vinnande lagen, som hade mest rätt vann varsin kexchoklad. Alla andra fick två godisar var som tröstpris!

Nu när vi arbetat med Dalateatern ett tag och snart ska läsa upp pjäsen vi valt, känns det väldigt kul och lite nervöst inför readingen! 🙂

7c & 7d // Elyse & Ida