Reading på Dalateatern

Två readings samma dag… Jag har sovit bättre än jag gjorde natten till den 29/4.
Men tack vare att alla skådespelare, tekniker och övriga medarbetare på Dalateatern skjutsade in massor av arbete , energi och gott humör genomförde vi två fin-fina sceniska läsningar av ”Den svagare”. Eleverna var fokuserade och engagerade och underbara! Mellan kl. 9-12 arbetade Västra skolan, först i smågrupper (3-4 elever) med sin del av texten tillsammans med varsin skådespelare från teatern, sedan samlades vi alla på scenen och repeterade förflyttningar, gemensamma rörelser och att prata i mikrofon. 1,5 timmar var den tid vi hade för att sätta ihop readingen och den använde vi exemplariskt!
Skiftbyte, Västra skolan fick ledigt under e.m och Gylleskolan var hos oss på Dalateatern, samma strålande arbete av eleverna och med små variationer samma upplägg på både repetition och reading. Kl. 16 gick Gylleskolan på restaurang och upptäcksfärd i Falun och Västra kom tillbaka till teatern. 17.30 gick en strålande reading av stapeln och efter en snabb tack-och-grattis-skål i cider sa vi hejdå till Västra skolan och hej till Gylle. 19.00 läste Gylleskolan med bravur inför en nästan fullsatt salong och 45 min senare skålade vi ännu en gång för en lyckad kväll.
Det händer något speciellt när alla dessa unga människor med olika förmågor och bakgrunder tillsammans ger rollerna Patrik och Martin röst. Texten får många bottnar och nyanser, varje ny röst tillför nya tankar och känslor. Det var en skön upplevelse att sitta i salongen och lyssna och jag är glad att jag fått vara med om detta!
Bifogar det nedstrukna manuset med textuppdelning och sceniska stolpar.

Den svagare readingmanus blogg.